?

Log in

No account? Create an account

February 2011

S M T W T F S
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Powered by LiveJournal.com

Writer's Block: Lesson learned

The transition from youth to adulthood can be smooth or incredibly difficult. What is the most important lesson you learned since middle school, and how has it guided you?

Azt hittem, te másmilyen vagy
- röviden ez lenne az a lecke^^" Kiábrándító, tudom.

És nem middle school hanem áltsuli. A sztori röviden: A srácot mindenki piszkálta a barátnőjével, hogy na mi van veletek, meg ilyenek. És én is rákérdeztem, és ez volt rá a válasza.
Azóta igyekszem az ilyeneket elkerülni. A pletykákba nem szállok bele, és a saját értékeim szerint próbálom a legjobbat kihozni a dolgokból. Elég sok jó leckét kaptam az élettől és emberektől is. De hogy melyik lenne a legfontosabb? Nem is tudom. Biztosan nem ez, amit fenn vázoltam. Ennél sokkal fontosabbak is voltak, de még is ez maradt meg a legjobban. És ez is inkább az emberek közötti szövevényes és bonyolult baráti kapcsolatokról szól és a bizalomról, nem a pletykákról.
Ha már bizalom, itt van még egy. Anyumnak nem nagyon mondtam el a dolgaim a középsuliban, de amikor már nem lehetett halogatni a dolgokat az az a pont volt, mikor is intőt kaptam. De a hétvégén Ausztriába mentünk buszos kirándulásra, és nem akartam ezzel elrontani a hangulatot. Nem mondtam el. Az egyik váárnál találtunk hátrafelé egy kijáratot, és ott a dudva közepén volt egy kis színpad, ahonnan az egész völgyet látni lehetett, és felálltam a színpadra, és elkezdtem énekelni. Anya meg könnybe lábadt szemmel közölte, milyen büszke rám. Olyan bűntudatom régen nem volt.
Ha már bűntudat. Áltsuliban történt szintén, hogy tele volt fekete pontokkal az elllenőrzőm, ezért nem hoztam haza, és mikor anyuhoz került, nem kiabált velem, hanem leült, és azt mondta "Ilyet ne csinálj megint! Lehet, hogy mérges leszek, lehet, hogy kiabálni fogok, de ha nem tudok róla, nem tudok segíteni. Szeretlek és mindent meg tudunk oldani együtt" Hat-Hét éves voltam, és a mai napig emlékszem arra, amit akkor mondott. Hogy tud az ilyesmi ennyire mély nyomot hagyni?

Egyébként bármennyire is úgy tűnik, nem voltam rossz gyerek, se rossz tanulóXD Csak... hogy is mondjam... cserfesXD

Comments